eur:
385.78
usd:
356.55
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác
A Prima-díjjal idén kitüntetett, a magyar tudomány kategóriában Prima Primissima Díjra jelölt Freund Tamás Agy-díjas neurobiológus, akadémikus, az MTA Kísérleti Kutatóintézetének igazgatója az intézet folyosóján 2013. október 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Számos ember sorsa dőlt el az éjjel

Megjelent a Magyar Közlöny amelyben számos személyi változást jelentettek be.

A 24.hu írja a hivatalos dokumentum alapján, hogy miniszterelnök ismét kinevezte Freund Tamást, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagjának. A döntés három évre szól.

Orbán Viktor döntött arról is, hogy Lázár János javaslatára felmenti január 18-ai hatállyal az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárát, Kikina Artúrt. A lap emlékeztet arra, hogy Kikina Artúr a vasútépítésért volt felelős a tárcánál, január 15-től ő látja el a pályaműködtetési vezérigazgató-helyettesi és a beruházási vezérigazgató-helyettesi feladatokat a MÁV Zrt.-nél. Kikina Artúr okleveles építőmérnök, felsőfokon beszél ukrán és orosz nyelven, helyettes államtitkári megbízatása előtt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vasútfejlesztési igazgatója volt. A közlönyben úgy fogalmaznak, hogy más fontos megbízatására tekintettel miatt született ez a döntés.

A kormányfő megállapította, hogy január 31-ei hatállyal megszűnik Sölch Gellért Boldizsár megbízatása. A tárca helyettes államtitkára lemondott. Korábban a stratégiai ügyekért felelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×