eur:
393.1
usd:
363.24
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Az eplényi síaréna a szezonnyitó napján, 2022. december 14-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Meghalt egy férfi az eplényi Síarénában

A férfi síelés közben lett rosszul, a mentők már nem tudtak rajta segíteni. Hozzátartozója azt írta, a lehető legszebb körülmények között, a havas tájat nézve hunyt el.

Az eset január 16-án történt, a hírt a síaréna hivatalos Facebook-oldalán közölte egy kegyeleti fotóval együtt - írja a Veol.hu.

Az elhunyt férfi egyik hozzátartozója kommentben jelezte a poszt alatt, hogy az illető természetes módon halt meg. A 64 éves férfi a felvonón lett rosszul, újraélesztését az aréna egészségügyi személyzete megkezdte, amit folytattak a kiérkező mentősök, de sajnos már nem lehetett segíteni rajta.

A tragédia tényét a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette az ATV-nek, hozzátéve, hogy "az esettel kapcsolatban nem merült fel idegenkezűség vagy más bűncselekmény".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának

Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának

Az elmúlt napokban történelmi csúcsra ugrott Magyarország nettó áramexportja Ukrajna felé, mert az orosz támadások miatt kiesett ukrán energiatermelést óriásira pörgetett importból kénytelenek fedezni, és közben a nyári melegben felfutott az ukrán villamosenergia igény is. Mindez júniusban azt eredményezte, hogy az Ukrajnával szomszédos országok közül messze Magyarország exportálta a legtöbb áramot keleti szomszédunkba; és ez a hőségben várhatóan még hetekig így marad. Még a felpörgetett uniós áramimport sem elég azonban ahhoz Ukrajnában, hogy meg lehessen úszni a naponta sok órás áramszüneteket, amelyet országszerte éreznek az emberek. A szorult helyzetbe került ukránokon jórészt azért tudunk segíteni, mert az összekapcsolt európai árampiac részei vagyunk, és mindez kapóra jön például a magyarországi naperőmű tulajdonosok egy kis részének is, akik a nagykereskedelmi piacon értékesítik a villamos energiát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×