eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Budapest, 2022. november 7. A Nyugati téri McDonald’s étterem belső tere, amely a Gustave Eiffel irodája tervezte és az Osztrák-Magyar Államvasút Társaság megbízásából 1874 és 1877 között épült Nyugati pályaudvar egykori Sissi királyné fogadó épületében működik. Az éttermet 2009-ben az Askmen.com elnevezésű férfi internetes magazin megválasztotta a világ 10 legszebb McDonald’s étterme közül a másodiknak. Az étterem 1990 óta várja a világ egyik legnagyobb gyorséttermi üzlethálózata részeként a vendégeket. MTVA/Bizományosi: Balaton József
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Bezár Budapest világhírű gyorsétterme, gyönyörű lesz, amikor újra kinyit

Felújítás miatt bezár a Nyugati pályaudvarnál található McDonald’s.

A műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá. Mindez összhangban van a Nyugati pályaudvar teljes felújításával, amelyről már többször írtunk.

„A Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. Az éttermi élmény tekintetében azonban nagyon is 21. századi megoldásokkal készül az étteremlánc” – írja közleményében a cég.

A belső kialakítás alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, ami egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. „Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból kerül kialakításra: öntött terrazzo padlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd. A belső pillérek díszítő festését restaurátor készíti” - áll még a közleményben.

Megszüntetnek egy lépcsőt

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre.

A Nyugati pályaudvar teljes átépítése 2020 tavaszán kezdődött, azóta teljesen megújult a főépület, a vágányokat is átépítették és korszerűsítették az össze belső teret is.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×