eur:
387.52
usd:
357.03
bux:
68347.18
2024. május 17. péntek Paszkál
Gépkocsik az M6-os autópályán az Érdi-tetőnél Budapest irányában.
Nyitókép: MTI/Füzesi Ferenc

Fontos autópályákat adhatnak át az idén, viszont rövid a lista

2024-ben mindössze 30 kilométerrel bővülhet a hazai gyorsforgalmi úthálózat hossza.

Mindjárt az év elején átadhatják a forgalomnak az M6-os autópálya utolsó 20 kilométeres szakaszát és az M44-es autóút utolsó előtti szakaszát - írja a vg.hu.

Jelenleg amúgy országszerte 123 kilométeren dolgoznak, de ennyit nem tudnak átadni. Ezek zöme a következő években fejeződik be.

Az év második felére marad az M85-ös autóút Sopron és az országhatár között, amivel azonban lezárul az idei átadások sora. Ez ősszel várható, mert egy alagútfúrás nehezíti és egyben drágítja,

4,5 milliárd forinttal,

a befejezést.

Mindenesetre az év abból a szempontból különlegesnek ígérkezik, hogy két gyorsforgalmink, az M85-ös és az M6-os is eléri a határt, bár mindkét esetben a határ túloldalán még várat magára a kapcsolat kiépítése.

Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×