eur:
397.62
usd:
358.4
bux:
74128.79
2024. október 1. kedd Malvin
Az egyik új katamarán a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) siófoki telephelyén tartott sajtótájékoztató napján, 2023. szeptember 22-én. Ezen a napon kifutottak első útjukra a Bahart új hajói. A kormány döntése alapján a cégnél több mint hatmilliárdos tőkeemelés történt, ez tette lehetővé a több mint 5 milliárdos beruházást, amelynek révén két új komp és két új katamarán áll szolgálatba hamarosan a tavon.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagy változás a Balatonnál

A télen óránként közlekedő balatoni komp a téli szünet végéig, január 7-ig félóránként jár Szántód és Tihany között, karácsonykor és szilveszterkor módosul a menetrendje.

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) honlapján olvasható tájékoztatás szerint az ünnepi időszakban megnövekedett forgalom miatt döntött úgy a hajózási társaság, hogy sűríti a járatait: Szántódról 7-17 óra között minden egész órában és félkor, míg Tihanyból 7.15-17.15 között minden órában negyedkor és háromnegyedkor közlekednek a járatok.

Nagy forgalom esetén tovább sűrítik a kompok indítását.

December 24-én és december utolsó napján, szilveszterkor Szántód felől 15 órakor, Tihany felől 15.15-kor indul az utolsó járat.

Január elsején Szántód felől 10 órakor, Tihany felől 10.15-kor indul az első járat.

A menetidő 8 perc.

Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×