eur:
399.45
usd:
360.75
bux:
73622.35
2024. október 2. szerda Petra
Egy rendőr autóvezetőt szondáztat Balassagyarmaton 2017. január 24-én. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az úgynevezett finn módszerrel szűri az ittas vezetőket. Az ellenőrzés során az összes autót megállítják, és minden vezetőnek meg kell fújnia a szondát.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Ittas és bódult sofőrökre vadásztak, elkeserítő az eredmény

Az országos akcióban a rendőrök több mint 91 ezer sofőrt ellenőriztek.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport (ROADPOL Operational Group) által meghirdetett „Alcohol & Drugs” elnevezésű fokozott ellenőrzésen a rendőrök a járművezetők ittas és bódult állapotát ellenőrizték.

A rendőrök összesen 275 olyan járművezetővel szemben intézkedtek az elmúlt héten, akik ittas vagy bódult állapotban közlekedtek járművükkel

– közölte az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Az ittas vagy bódult állapotban közlekedő járművezetők több mint fele olyan súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt, hogy magatartásával megvalósította az ittas járművezetés bűncselekményét – tájékoztattak.

Az ORFK közleménye felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés azért veszélyes, mert az alkohol hatására romlik a sofőr látása, csökken a reakcióideje és az ítélőképessége, a mozdulatai pontatlanabbá válnak, ezzel pedig nemcsak saját magát, utasait, de más, a közúti közlekedésben résztvevőt is veszélyeztet.

Ha valaki ittas, vagy bódult állapotban ül volán mögé, potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben – írták a police.hu-n.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×