eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Merész Márton

Beígérte Karácsony Gergely a 2024-es rezsitámogatást

Jövőre is kapnak rezsitámogatást a rászoruló idősek Budapesten a fővárostól - közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteken közzétett Facebook-posztjában.

Január elsejétől is egyszerűsített, könnyen elérhető formában biztosít az önkormányzat évi 48 ezer forint rezsitámogatást azoknak a budapesti nyugdíjasoknak, akiknek havi ellátása nem haladja meg a 125 ezer forintot - ismertette a főpolgármester.

A bejegyzés szerint a jövedelemhatárt százezer forintról emelték 125 ezer forintra. Évi 24 ezer forint rezsitámogatásra jogosultak azok a fővárosi idősek, akiknek havi ellátása 125 ezer forintnál nagyobb, de nem haladja meg a 214 ezer forintot. Korábban ez a határ 200 ezer forint volt.

Azt írta, "hiába a kormányzati bűvészkedés az inflációs adatokkal, az áremelkedések, a megélhetési válság sokakat hoz kilátástalan helyzetbe továbbra is". Nekik segíteni elsősorban és mindenekelőtt állami feladat - közölte a főpolgármester.

Az állam azonban az egyénre hárítaná a felelősséget, de mi Budapesten továbbra is a közösség erejében hiszünk. "Ragaszkodunk a szolidaritáshoz, a segítségnyújtáshoz, kötelességünknek érezzük támogatni és megvédeni a nehéz helyzetbe került budapestieket" - fogalmazott a főpolgármester.

Tájékoztatása szerint 21 ezer háztartás fordult segítségért hozzájuk. A rezsitámogatás a gáz-, villany-, víz-, csatorna- vagy távhőszámlán írható jóvá,

igényelni a kerületi szociális ellátásban lehet.

Kiemelte: a kerületi és a fővárosi szociális támogatások nem zárják ki egymást, ha valaki mindkettőre jogosult, akkor mindkettőt megkaphatja.

A bejegyzésben Karácsony Gergely kitért arra is, hogy a Fővárosi Önkormányzat által biztosított, és a Hálózat Alapítvány által lebonyolított támogatást legegyszerűbben a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálatán, vagy a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatán lehet igényelni.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×