eur:
397.89
usd:
359.4
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra
Nyitókép: BKK

Hiánypótló újítással áll elő a BKK

A villamosok és trolibuszok után már az autóbuszokon is értesülnek a BKK ügyfelei arról, hogy melyik megállónál milyen járatokra szállhatnak át – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Azt írták, hogy a társaság több mint 1300 járművön vezette be az ügyfelek utazástervezését segítő szolgáltatást. A tájékoztatás szerint a járművek belső kijelzőin megjelennek a soron következő megállóban elérhető BKK-járatok, elővárosi vonatok és HÉV-ek, emellett az útirányt és az indulásig hátralévő időt is feltüntetik a monitorokon.

Idén folyamatosan bővült azoknak a járatoknak a száma, amik utastéri kijelzőin megjelentek a valós idejű átszállási lehetőségek. Az utasok először májusban, a Combino villamosokon találkozhattak ezzel a szolgáltatással, majd a kedvező tapasztalatok hatására nyáron további villamosokon, ősszel pedig a trolibuszokon és a fogaskerekűn jelentek meg a valós idejű tájékoztatók – olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×