eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Woman Is Holding A Credit Card, Typing on A Laptop Keyboard. Theres a Notepad and a Pen next to it. The Concept of Buying Online, Ordering Products at Home, and paying via the Internet.
Nyitókép: Aleksandr Zubkov/Getty Images

Újabb részletek a több ezer feltört Simple-fiók ügyéről

Az is kiderült, hogyan szerezhették meg a csalók az adatokat.

Mint arról az Infostart is beszámolt, több ezer Simple-fiókot törtek fel ismeretlenek, majd változtatták meg a hozzárendelt emailcímet. Ezekkel az azonosítókkal az alkalmazásban vagy a számítógépes böngészőkben webshopos vásárlásokat lehet lebonyolítani. Az OTP korábban közölte, hogy a Simple alkalmazásában és online felületein blokkolt felhasználók a bankkártyáikat az applikáción kívül zavartalanul használhatják. A csalókat feljelentették, a feltört fiókok biztonságos visszaállításáról pedig gondoskodik a Simple.

A Telex kérdéseire szerdán az OTP Bank azt válaszolta, hogy ugyan mostanában gyakoribbak az adathalász csalások, de

tömegesen csak december 5-én törtek fel fiókokat úgy, hogy a Simple Megoldásoktól, tehát az OTP Mobiltól független forrásból, jogosulatlanul szereztek meg adatokat.

Az OTP szerint körülbelül 4300 felhasználó fiókjához férhettek hozzá illetéktelenek. Maga az alkalmazás nem tárolja a mentett kártya adatait, így a felhasználói fiók feltörése esetén sem szivároghatnak ki a felhasználó bankkártyaadatai; ez azt is jelenti, hogy anyagi kár ezeket a felhasználókat sem érte - közölte a bank.

Azt már korábban bejelentették, hogy a Simple App december 11-étől átáll a kétfaktoros azonosításra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×