eur:
392.42
usd:
362.37
bux:
72151.73
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
fotó: kőmanók világa
Nyitókép: kőmanók világa

Különleges figurák lepték el a Balaton partját

Kőszobrocskák díszítik Balatonudvari minkét strandját, így az udvarit és a fövenyesit.

A veol.hu számol be arról, hogy egy cseszneki házaspár a partnál lévő különleges kövekből, amelyeknek minden egyes darabját a víz és a szél formázott egyedivé, kőmanókat épített.

Pintérné Mészáros Zsóka Balatonudvari képviselője a lapnak arról is beszélt, hogy a kedves és természet alkotta kövekből összeállított manók nagy népszerűségnek örvendenek a helyiek és a látogatók körében egyaránt.

Utalt arra is, hogy az alkotók önálló közösségi oldalt is működtetnek, ahol a pillanat művészetének nevezik alkotásukat.

Úgy fogalmaznak: „Épülnek a kőmanók és életre kelnek, mint apró akrobaták, egyensúlyra lelnek. Elmerengnek egymáson és a nagy világon, valósággá nemesül az emberi álom."

Az Infostartnak érdeklődésünkre azt írták, hogy ezek

az alkotások az arra járó emberek öröméért születnek.

"Akik látják az egyensúlyainkat, a 95 százalékuk megköszöni a látványt és az élményt. Természetesen az élővilágra és a környezetre vigyázva készülnek a kőmanóink. Nyugalomra, összpontosításra, türelemre tanítanak".

Fotók: Kőmanók világa.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×