eur:
397.21
usd:
356.55
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Image Source / Getty

Erős északi széllel köszönt be a tél - időjárás-jelentés

Az ősz sokat késett szeptemberben, bezzeg a tél már november vége előtt egy héttel megérkezik.

Időjárási helyzet Európában:

Szárazföldünk nagy részén továbbra is ciklonális hatások uralkodnak: Közép-Európa felett egy elgyengülő félben lévő ciklon örvénylik, a Genovai-öböl térségében pedig mediterrán ciklon mélyül ki. Emiatt sokfelé csapadékos az idő, a csapadékösszeg több helyen eléri a 20 mm-t, Dalmáciában 50 mm-t meghaladó mennyiséget is regisztráltak.

Nyugodtabb, csendesebb az időjárás Skandinávia térségében, az ott elterülő anticiklon hatására ugyanis borongós, párás, ködös az idő.

Mindeközben az Atlanti-óceán felől is magasnyomású zóna húzódik kontinensünk nyugati partvidéke fölé.

A Kárpát-medence egyre inkább az említett mediterrán ciklon hátoldalára kerül, és megerősödő északias széllel hidegebb levegő érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Szerdán a délelőtti órákban észak felől csökken a felhőzet, és a pára és ködfoltok gyorsan feloszlanak, de az ország középső sávjában erősen felhős lehet az ég, itt egy-egy zápor előfordulhat. A késő délutáni óráktól északnyugat felől fátyolfelhőzet sodródik hazánk fölé.

Az északi, északkeleti szél napközben viharossá fokozódik, de a középső országrészben a légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 2 és 10 fok között alakul, a legmelegebb a középső országrészben várható.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×