eur:
392.76
usd:
363.25
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Fortepan / Bojár Sándor

Meddig kell nézni a hegyeshalmi határátkelő kísértetházát - itt a kormányzati válasz

Az elmúlt években már csak madarak tanyája volt, de érdemi szerepét régen elvesztette.

Ahol egykor mindenkinek görcsbe rándult a gyomra, ott ma már semmi nem emlékeztet a zord múltra. Az ablakok betörve, a vízvezetékek kiszabva - írja le a hegyeshalmi határátkelő főépületének november eleji állapotát a kisalfold.hu.

Az 1982-ben átadott ingatlan állami tulajdon, a nemzeti vagyonkezelő gyakorolja a tulajdonosi jogokat. A hegyeshalmi önkormányzat még 2012-ben kötött bérleti és üzemeltetési szerződést a területre. Intézte a község a különböző bérbeadásokat, aminek fejében üzemeltették a határátkelő helyet. Rendezték a terepet többek között, gondoskodtak a szemét összeszedéséről és elszállításáról, gondozták a környezetet.

2015-ben vetődött fel a gondolat, hogy az autópálya vonalának kiegyenesítése miatt lebontják a főépületet is.

Szőke László, Hegyeshalom polgármestere azt mondta a portálnak, hogy a jelenlegi elképzelések szerint a terület mindkét oldalán autópálya pihenőt fognak kialakítani, és a kettőt felüljáróval vagy aluljáróval kötik össze. Épül benzinkút is, valamint a kilépő oldalon egy nagyobb méretű kamionos pihenő.

A hegyeshalmi határátkelő akadálymentesítése már a nyáron megkezdődött, akkor a településvezetést még aggasztotta, hogy jelentős adóbevételtől eshetnek el, ha a megálló megszűnik:

(Nyitókép: Fortepan / Bojár Sándor)

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×