eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Businessman ignoring safety, texting on smartphone and driving car, cropped
Nyitókép: Prostock-Studio/Getty Images

Fél kézzel elintézték: tömegével buktak le a magyar autósok

Csaknem kétezer járművezetővel szemben indult eljárás menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt a Focus on the road - Az utat figyeld! elnevezésű akció keretében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint az október 9. és október 15. között lefolytatott akcióban elsősorban a menet közbeni rádiótelefon-használatot ellenőrizte a rendőrség Magyarország egész területén.

Hozzátették: nagy hangsúlyt kapott a személy- és vagyonbiztonságot a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények felderítése is. Ilyen például, amikor a jármű vezetője menet közben elektronikai eszközt működtet, azon képi vagy szöveges adatot megtekint.

Az ORFK adatai szerint

az akció ideje alatt a rendőrök 51 951 járművezetőt ellenőriztek.

Menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt 1914 esetben, további 27 alkalommal más kommunikációs eszköz használata vagy figyelmet elvonó tevékenység miatt jártak el az egyenruhások - ismertették.

Kitértek arra is, hogy biztonsági öv használatának elmulasztásáért 6277 emberrel szemben intézkedtek.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×