eur:
387.93
usd:
360
bux:
69130.85
2024. május 9. csütörtök Gergely
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Facebook/MKIF Zrt.

Sokkoló felvételt osztott meg az autópálya-üzemeltető

Az M3-ason még szeptember 3-án történt halálos baleset előtti felvételek tették közzé – figyelmeztetésként a követési távolságot be nem tartó autósoknak.

Szokatlan videót osztott meg az hazai autópályákat kezelő MKIF Zrt. a Facebookon, a posztban le is írják, hogy hosszasan vívódtak azon, hogy a videót közzé tegyék-e. Szeptember 3-án történt egy halálos baleset az M3-ason, és a felvételt – amelynek végén már nem látszik a tragédia, csak az oda vezető eseménysor – azért hozták a nyilvánosságra, hogy kiderüljön, a halálos baleset – a felvételek alapján – odafigyeléssel elkerülhető lett volna.

A felvételen látszik, hogy esik az eső, a forgalom erős, sokan nem tartják a követési távolságot.

Van, aki automata világítással közlekedik, így ilyenkor hátrafelé csak a féklámpa fénye világít.

A videó tanúsága szerint többen nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekednek. Úgy váltanak sávot, hogy nem várják meg, míg ezt biztonságosan meg tudják tenni – ezzel váratlan fékezésre kényszerítenek másokat.

"Emiatt és a kis követési távolság, valamint a nagyobb sebesség miatt úgynevezett fantomdugó alakul ki, miután többen fékezni kényszerülnek. Valós ok nélkül, de megáll a sor. Az álló kocsisort néhányan ki tudják kerülni az utolsó pillanatban. Már itt is több balesetveszélyes helyzet alakul ki, míg végül valaki belemegy az egyik álló autóba. Koccannak. Az így kialakult forgalmi helyzetbe érkezik egy terepjáró, amely végül nem tud megállni és négy másik autót összetör" – áll a posztban.

Az autópálya-kezelő szerint a felvétel több tanulsággal szolgál:

  • egy pillanat alatt kész a baj
  • mindig az út és látási viszonyoknak megfelelően vezessünk
  • tartsuk be a követési távolságot
  • ha nedves, vizes az út, legyünk még elővigyázatosabbak
  • automata fényszóró helyett, kapcsoljunk rendes világítást

Címlapról ajánljuk
Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének elnöke szerint az új patikaszabályok jelentik a túlélést a kistelepülési fiókgyógyszertáraknak, mert sok helyen már háziorvos sincs, és 15 perc várakozás a gyógyszerészre még mindig jobban megéri, mint elutazni a legközelebbi patikáig.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 9. 16:06
×
×
×
×