eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Összeroncsolódott személyautó a 47-es számú főúton, Hódmezővásárhely és Kútvölgy között 2023. augusztus 4-én, miután a jármű összeütközött egy másik autóval. A balesetben egy ember meghalt, ketten megsérültek.
Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Itt van Magyarország baleseti bizonyítványa – érdekes az eredmény

Az idén eddig kevesebb a baleset a közutakon, mint az előző években.

Publikálta a rendőrség a személysérüléses balesetek statisztikáját, amely a januártól július végéig tartó időszakra vonatkozik - az adatokat a Totalcar ismertette.

Összesen 7781 személysérüléses baleset történt az idén, szemben az egy évvel korábbi 8416 balesettel. Ez 7,5 százalékos csökkenést jelent.

A fővárosban és 16 vármegyében 0,9-20,5 százalékkal csökkent a balesetek száma. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében volt a legjelentősebb visszaesés. Két kivétel van, Nógrádban és Komárom-Esztergomban 1,9 és 8,2 százalékkal több baleset történt.

A halálos kimenetelű balesetek száma 12 százalékkal 227-re mérséklődött. A halálos áldozatok száma 14 százalékkal 249 főre csökkent.

A személysérüléses balesetek 26 százaléka a gyorshajtásra vezethető vissza. Ez kedvezőbb arány a tavalyinál (28) és a járvány előtti (32) szintnél. A gyorshajtás után az elsőbbségadás elmulasztása a második leggyakoribb ok, idén emiatt következett be az személysérüléses balesetek 25 százaléka, egy évvel korábban 26, 2019-ben 25 százalékos volt az arány. A harmadik pedig a kanyarodási szabályok megsértése 16 százalékkal, ez megegyezik a korábbi eredményekkel.

Nőtt ugyanakkor a figyelmetlenségre visszavezethető balesetek aránya: 2019-ben még 4 százalékos volt, tavaly 6, idén pedig már 8 százalékot tett ki.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×