eur:
395.43
usd:
368.09
bux:
71454.83
2024. július 2. kedd Ottó
A győztes olasz Gianmarco Tamberi a férfi magasugrás döntője után a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 22-én.
Nyitókép: Derencsényi István

Vitte a show-t a dobos olasz magasugró, aki győzelme után a vizes árokban hempergett

Az olasz atléta az olimpiai és az Eb-arany mellé a vb-címet is begyűjtötte.

A budapesti atlétikai világbajnokság negyedik napján, kedden este a férfi magasugrás döntőjét tartották meg a budapesti atlétikai stadionban. A szám showmanjének számító Gianmarco Tamberi már a verseny előtt gondoskodott a jó hangulatról azzal, hogy beszállt a bajnokságot kísérő élőzenészekhez dobolni, majd nem kevésbé mutatványba illő módon megnyerte a világbajnokságot.

A verseny során Gianmarco Tamberi és a tokiói olimpiai bajnok katari Mutaz Essa Barsim párharcára már előre lehetett számítani. A 2,33 méteres magasságon mindketten átjutottak, de ekkor még akadt három vetélytársuk.

Az olasz versenyző a 2,36 méteren elsőre átjutott, egyedüliként a mezőnyből.

A katari bajnok háromszor hibázott, így Tamberin kívül csak az amerikai JuVaughn Harrison maradt versenyben egyéni csúcsát beállítva. Az amerikai versenyző 2,38-on mindháromszor hibázott, így Tamberi már győztesként futhatott neki utolsó ugrásának, majd elszaladt a léc alatt a közönség derültségére, és ment ünnepelni. Örömében az akadályfutók vizesárkában is megfürdött két vetélytársával karöltve.

Az olasz versenyző szerepléséről készült videó itt tekinthető meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×