eur:
387.61
usd:
356.98
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Facebook/Sopronmedia

Elfajult a helyzet a magyar–osztrák határon

Fizetni kell a határátlépésért, emiatt tüntetést is tartottak a magyar oldalon.

Tüntetést szerveztek az osztrák határon, mert júliustól csaknem 160 eurós díjat kell fizetnie azoknak, akik Ausztriába akarnak menni a Schattendorf és Ágfalva közötti határátkelőn – derült ki az RTL Híradóból.

A díj két évre szól, és nagy része (140 euró) levásárolható az ottani boltokban, de a magyar tüntetők így is méltánytalannak tartják.

Az osztrák polgármester azzal indokolta döntését, hogy a magyar ingázók miatt sok a baleset és zavarják az osztrákokat. Az egyik felháborodott helyi lakos a csatornának azt vetette fel, ha befizet 160 eurót, akkor nem fogja zavarni az ott lakókat? Volt olyan tüntető, aki a határhoz kisétáló schattendorfi osztrák delegáció tagjait is sértegette és bojkottra hívott fel.

Ágfalva polgármestere szerint az lehet a megoldás, ha új átkelőket építenek az érintett településeken. „Egyetlen megoldás van, további utakat kell építeni ott, ahol erre igény van” – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×