eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Unsplash

Sztrájkot hoz a hét utolsó napja

Eredménytelennek bizonyultak a sztrájktárgyalások Székesfehérvárott az Arconic-Köfém és a VDSZ szakszervezet között.

Annak ellenére, hogy a múlt héten a két órás figyelmeztető sztrájk eredményes volt, és a szakszervezet kész volt a megállapodásra, a munkáltató „megmakacsolta magát”, és nem volt hajlandó a dolgozók által követelt további 5,5 százalékos bérkiegészítésre – olvasható a VDSZ közleményében.

Megfogalmazásuk szerint „hidegen hagyta őket, hogy a magas infláció, és a megnövekedett megélhetési költségek veszélyeztetik a nehéz fizikai munkát végző dolgozók megélhetését. Annak ellenére sem mozdult el rugalmatlan álláspontjától a munkáltató, hogy kiderült: épp a figyelmeztető sztrájk ideje alatt döntött úgy az Arconic-Köfém Kft. tulajdonosa, hogy a cég 12 milliárd forintos, azaz kb. 35 millió dolláros adózott nyereségét kiviszi az országból!”

A bemerevedett munkáltatói álláspont miatt a szakszervezetnek nem volt más választási lehetősége, mint hogy határozatlan idejű sztrájkba kezdjenek a munkavállalók – teszik hozzá. A munkabeszüntetés június 4-én vasárnap hajnalban megkezdődik, így a gyárban várhatóan a teljes termelés leáll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×