eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Szörnyű tragédia a Futókörök Napján

Meghalt egy ember a mosonmagyaróvári rendezvényen, amit ezután le is állítottak. Az országos versenyt a Dabas nyerte.

A gyors segítség ellenére se tudták megmenteni az életét annak a futónak, aki a pályán lett rosszul Mosonmagyaróváron, a Futópályák Napján. A tragédia miatt, kegyeleti okokból, lezárták a rendezvényt a szervezők - írta a Kisalföld.

Az 55 éves Mezei József futás közben lett rosszul - már több mint tucatnyi körön túl volt addigra. Egy futótárs kezdte el az újraélesztését, s pillanatokon belül odaért a versenyt biztosító Oxy-Mov munkatársa is, majd a mentőszolgálat, ám a gyors beavatkozás ellenére életét vesztette.

Testvére szerint a kétgyermekes édesapa edzésben volt, naponta sportolt, biciklizett, túrázott, és nem egészen egy éve már komolyabban futott is. Mezei Gábor nem tudott róla, hogy testvérének bármilyen egészségügyi gondja lett volna.

A Futókörök Napját országszerte 25 helyszínen rendezték meg, 8251 futó részvételével. Idén - harmadik alkalommal - a Dabas bizonyult a legjobbnak. A sportolók összesen több mint 63 ezer kilométert teljesítettek, ebből a Pest vármegyei város lakói összesen 7469 kilométert futottak (1082 futó). A második helyen Kaposvár végzett 6333 km-rel (732), harmadik pedig Sárvár lett 4400 km-rel (527 futó).

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×