eur:
387.96
usd:
361.63
bux:
68857.35
2024. május 9. csütörtök Gergely
Karácsony Gergely főpolgármester a Budapesti Tavaszi Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján a Városháza Parkban 2022. április 8-án. A fesztivált április 29. és május 15. között a főváros mintegy száz helyszínén rendezik meg  százhetven programmal.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Karácsony Gergely bejelentette a lánchidas "népszavazást"

Budapesti Lakógyűlésnek hívják, a nemzeti konzultációra fog hasonlítani. A főpolgármester szerint a híd felújítása óta csökkent a torlódások mértéke és a budapesti hidak összforgalma is.

"A Lánchíd hamarosan teljesen elkészül, de még egyetlen forintot sem kaptunk a megígért 6 milliárdból. Hiába szentesítette aláírásával a kormány főminisztere a megállapodást, a támogatásból mégis zsarolás lett" – kezdte Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester.

Mint írta, a Lánchíd forgalmi rendjéről való döntést nem lehet rájuk bízni, de az sem lenne helyénvaló, ha ő maga hozná meg a döntést. "Ez a híd nem a kormányé, de nem is a városvezetésé, hanem a budapestieké, ezért nekik kell dönteniük arról, hogy mi legyen a sorsa" – hangsúlyozta.

A főpolgármester által közzétett videóban arról beszélt, hogy a Fővárosi Közgyűlés túlélőprogramjának lényege, hogy megóvják a budapestieket a "kormányzati sarcpolitika hatásaitól", és időt biztosít Budapest számára. A több mint tízszeresére emelt kormányzati sarc miatt

a kérdés, hogy a kormányt vagy a közösségi közlekedést finanszírozza Budapest.

Hozzátette: a Budapesti Lakógyűlés következő két kérdése a kormány ígéretének betartatásáról a Lánchíd felújításához való hozzájárulásról, és a megújult, megszépült Lánchíd forgalmi rendjéről szól. A döntéshez szükséges szakmai érveket a Budapesti Közlekedési Központ gyűjtötte össze.

Címlapról ajánljuk
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Lépett az osztrák rendőrség
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Az amerikai egyetemi tüntetések mintájára tartottak palesztinbarát megmozdulásokat több európai ország, köztük Ausztria egyetemein. Aktivisták hétfőn kontinens egyik legrégebbi egyetemének számító bécsi egyetem (Universität Wien) udvarán létesítettek palesztinbarát tiltakozó tábort, amelyet a rendőrség csütörtökre virradó éjjel feloszlatott.

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×