eur:
393.08
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Kutyás járőr a szerb-magyar határon álló biztonsági határzár első és második kerítéssora között futó manőverúton Röszke térségében 2017. április 28-án. Elkészült a kétsoros kerítésrendszer második kerítése a magyar-szerb határ teljes, 155 kilométeres hosszán.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Januártól elbontják a kerítést a magyar–horvát határon

Horvátország schengeni csatlakozásával okafogyottá vált a kerítés, és felszámolják a határátkelőket is.

Január 1-jétől Horvátország is csatlakozik a schengeni övezethez, ezért szükségtelen fenntartani a magyar–horvát határkerítés és az ellenőrző pontokat – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság ATV Híradónak küldött válaszából.

Horvátország schengeni csatlakozása nem éri váratlanul a magyar rendőrséget, az ezzel összefüggő előkészületeket idejében megkezdték – közölte az ORFK. 2023 január 1-jéig a határátkelők teljes funkciójukban működnek, az épületek sorsáról ezt követően születik döntés.

"Az államhatár szabad átjárhatóságának biztosításával kapcsolatos feladatokat, amely magában foglalja a határon felépített kerítés, műszaki akadály megszüntetését, ütemezetten megkezdik" – áll a rendőrség tájékoztatásában.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×