eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat sajtóközlemény

Közméltóságok fociznak Csíkszentdomokoson, Kövér László is ott lesz

A meccsek 2022. október 7-én, pénteken 10 órakor kezdődnek a Buzánszky Jenőről elnevezett labdarúgóközpontban.

Idén sem marad el a Magyar Parlament, valamint a székely és a csángó közméltóságok focicsapatainak barátságos futballtornája – írja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közleményében.

A sportesemény már hagyománnyá vált: a Magyar Parlament, illetve a székely és a csángó közméltóságok csapatai már hosszú évek óta megmérkőznek egymással a futballpályán. A Buzánszky Jenő Erdélyi Gyermek és Ifjúsági Focikupán, illetve a budapesti Városligeti Gyereknapon pedig minden tavasszal gyerekcsapatok kergetik a labdát, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatásával, illetve szervezésében.

A tornák névadója, Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat 2015-ben elhunyt egykori tagja, aki haláláig betöltötte a Gyermekmentő Szolgálat Sportbizottságának elnöki tisztjét, fáradhatatlanul szervezett, és rendszeresen bíráskodott a gyerekek focitornáján. A meccset az ő emlékére tartják.

A program október 8-án folytatódik: a szervezet tagjai, köztük Kövér László, az Országgyűlés elnöke ünnepélyes eseményen átadja a gyimesbükki csángó óvodát és műfüves focipályát, emellett felszentelik a Tusnádi óvodát és templomot.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×