eur:
394.45
usd:
365.3
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Fotó: Cegléd HTP

Ismét kigyulladt egy napelemrendszer, megsemmisült egy tanyasi ház

A padláson tárolt napelemrendszerhez tartozó akkumulátornál keletkezett hiba miatt kiegett egy tanyasi családi ház Kocsáron. A tetőszerkezet teljesen megsemmisült.

Kigyulladt egy 120 négyzetméteres családi ház Kocsér tanyasi külterületén. A tűz a padláson tárolt napelemrendszerhez tartozó akkumulátornál keletkezett. A tetőszerkezet teljesen megsemmisült, a födém beszakadt, a nappali és a konyharész is teljesen kiégett.

A főépület mellett felállított napelemek közül egy a hő hatására kissé megolvadt. A nagykőrösi önkormányzati és

a ceglédi hivatásos tűzoltók oxigénmaszkban dolgozva oltottak.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt szinte kivétel nélkül kivitelezési hibák okozzák a napelemes rendszerekhez köthető tűzeseteket, amelyek jellemzően a telepítést követő fél-egy éven belül jelentkeznek - közölte a Huawei Technologies Hungary.

Idén augusztusban több, feltehetően meghibásodott napelemes rendszer okozta tűzeset is történt. Gyálon és Vásárosbécen családi házakhoz kellett riasztani a tűzoltókat, míg Debrecenben egy bevásárlóközpontnál kapott lángra a napelemrendszerhez tartozó kapcsolószekrény.

A napelemek okozta tüzek azonban elenyészőek Magyarországon, az évi sok tízezer telepített napelemes rendszerre 20-40 eset jut. Idén eddig 22 alkalommal riasztották a tűzoltókat olyan tüzekhez, amelyeknél napelemrendszer is érintett volt - írta a Huawei Technologies Hungary az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai alapján.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×