eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

A rendőrök elöl menekülve, járdára hajtott az ámokfutó – képek

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy a húszas éveiben járó kaposvári férfi ellen az ügyészség.

A vád szerint a büntetett előéletű férfi Kaposvár belvárosában, egy zsákutcában közlekedett egy német rendszámú autóval úgy, hogy abban élettársát és csecsemőkorú gyermekét is szállította – tudósít az esetről az ugyeszség.hu. A portál szerint a gépkocsi hátsó szélvédője teljes egészében hiányzott, amit az arra járó rendőrök is észleltek, ezért intézkedés alá akarták vonni a férfit.

A vádlott azonban a rendőri fény- és hangjelzés ellenére nem állt meg, hanem az autóval gyorsítva felhajtott a zsákutcát lezáró járdára, és az ott sétáló gyalogosok közvetlen közelében körülbelül 40-50 km/h sebességgel haladt el, majd a járdáról a zebrán keresztül hajtott ki a Berzsenyi utcai felüljáróra, ahol majdnem elütött egy, a gyalogátkelőhelyen éppen áthaladni szándékozó másik járókelőt is.

A vádlott - nem törődve azzal, hogy az autóban élettársa és gyermeke is bent ül – a menekülés során több kockázatos, kis híján balesetet eredményező előzési manővert is végrehajtott úgy, hogy lakott területen belül 90-110 km/h órás sebességgel haladt – közölte honlapján az ügyészség. A férfi ámokfutásának végül egy másik rendőrjárőr vetett véget azzal, hogy egy alkalmas útkereszteződésben feltartóztatták a vádlottat.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés, valamint közügyektől és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×