eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond a Víz, amit akartunk elnevezésű ünnepségen a győri Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban 2022. július 2-án. Hosszútávú megállapodást kötött a Technológiai és Ipari Minisztérium, a Széchenyi István Egyetem és a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Palkovics László dönthet a különleges készletbe vásárolt földgáz áráról

Az összeg nem lehet több a szeptember 1. előtti beszerzési ár plusz a költségeinél.

A kormány júliusban döntött arról, hogy különleges földgázkészletet hoz létre. A feladatot a Magyar Szénhidrogén Készletezési Szövetség kapta, amely az ehhez szükséges 740 millió köbméter gázt hitelből vásárolhatja meg nyílt pályázat nélkül. Az állam közel 735 milliárd forint értékig vállalt készfizetői kezességet.

A Magyar Közlönyben megjelent újabb rendelet kiterjeszti a technológiai és ipari miniszter, Palkovics László hatáskörét: ő állapíthatja meg a földgáz legmagasabb beszerzési árát, írja a hvg.hu.

Ez az összeg nem lehet magasabb, mint „a különleges készlet biztosításához szükséges földgáz beszerzése céljából 2022. szeptember 1. napjáig megkötött szerződés alapján átvett földgázmennyiség ára alapján, egyéb forrásból beszerzett földgázmennyiség esetében pedig a szerződéskötés időpontjában érvényes piaci árak alapján képzett, és – bármely forrás esetén – legfeljebb az MGP pontig felmerülő, a rendszerhasználati díjakat, a kapcsolódó árfixálás költségeit tartalmazó ár.” A Magyar Gázkiegyenlítő Pont a virtuális kereskedelmi ponton értelmezett napi földgázmennyiséget jelenti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×