eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Marshall-szigetek zászlaja alatt hajózó, ukrán kukoricával megrakott Star Helena teherhajó, miután elindult az odesszai kikötőből 2022. augusztus 7-én. Ukrajna orosz megszállásának február 24-i megkezdése óta augusztus 1-jén futott ki az első gabonaszállító hajó ukrán kikötőből. Odesszából. Ezek a szállítmányok alapvető fontosságúak a gabona világpiaci árának stabilizálásában és az afrikai és közel-keleti éhezés mérséklésében.
Nyitókép: MTI/AP/Nina Lyashonok

Elsüllyedt egy holland teherhajó Dánia partjainál

Ütközött egy másik hajóval.

Összeütközött egy másik hajóval és elsüllyedt péntek hajnalban egy holland teherhajó Dánia nyugati partjaitól nem messze, az Északi-tengeren - jelentette a dán haditengerészet.

A dán hatóságok közölték, hogy a Helge nevű hajó hét fős legénységének tagjai mind a vízbe ugrottak, mindegyiküket sikerült kimenteni, senki sem sérült meg. A tengerészeket a dániai Esbjerg kórházába szállították kivizsgálásra.

A szerencsétlen Ringkjoepingtől mintegy 40 kilométerre történt. A 89 méter hosszú Helge a bahamai zászló alatt hajózó Wild Cosmos nevű teherhajóval ütközött össze, egyelőre nem tudni, hogy miért.

A Wild Cosmosról sem károkat, sem sebesülést nem jelentettek.

Képünk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×