eur:
394.8
usd:
365.38
bux:
71576.28
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Orbán Viktor miniszterelnök (j2) Sunyovszky Szilvia volt elnöki tanácsossal, a Polgári Hermina Alapítvány kuratóriumának elnökével beszélget a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkezve a kötcsei Dobozy kúriánál 2017. szeptember 2-án. Mellette Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j).
Nyitókép: Varga György

Jövő szombaton tarthatják a kötcsei polgári pikniket

Az eseményen hagyományosan Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond.

A nepszava.hu számol be arról, hogy valószínűleg szeptember 10-én tartják a következő kötcsei találkozót. Az időpont azért bizonytalan, mert a portál kérdésére a szervező Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke kitérő választ adott. Kavecsánszki Ádám csak annyit mondott, hogy mindennek rendelt ideje van, így a kötcsei találkozónak is.

Ezzel együtt a lap azt valószínűsíti, hogy a jövő hét szombatján lehet a következő, immár 21. kötcsei összejövetel. A lap megemlíti, hogy a polgári piknik a kormánypárt egyik legfontosabb eseménye, amelyen rendszerint Orbán Viktor is beszédet mond.

Tusványoshoz hasonlóan a kötcsei találkozó is meghatározó az "orbáni irányvonal" szempontjából, az elhangzottak általában jelzik a Fidesz-kormány közeli és középtávú terveit.

A lap példaként megemlíti: 2009-ben Orbán Viktor, a somogyi faluban bontotta ki először a centrális politikai erőtér fogalmát, felvázolta a NER-t és működését, azt, hogy 15-20 évre egyetlen párt válhat domináns szereplővé idehaza.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×