eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Itt a legfrissebb előrejelzés: érkezik a meleg-nedves szállítószalag

Főként nyugatra hoz zivatarokat, "jóval kisebb valószínűséggel a Duna vonalának környezetébe". Ezzel együtt a főváros térségében is első fokú figyelmeztetés van érvényben.

A fölöttünk levő anticiklonális örvény kelet felé halad, és egyre inkább a közelünkben levő frontrendszer, illetve az annak előterében húzódó meleg-nedves szállítószalag lesz időjárásunkra hatással - írta Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jönnek a zivatarok

Délután nyugat felől növekedni kezd a zivatarok kialakulási valószínűsége: este, éjszaka nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati és középső részén,

jóval kisebb valószínűséggel a Duna vonalának környezetében fordulhatnak elő

Ezzel együtt, a szervezet első fokú, sárga figyelmeztetést tart érvényben a főváros térségére is. Azt írják: az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A Dunántúl egyes térségeiben, az Alpokalján, a Balaton-felvidéken és a Mecsek társágében már első fokú riasztást is kiadtak a várható zivatarok miatt.

Vasárnap napközben már a Dunától keletre is valamelyest növekszik a zivatarhajlam (legkevésbé a keleti tájakon) - összességében szórványos jelleggel (azaz nem nagy területi lefedettséggel) lehet számítani konvektív gócokra. Az erősebb cellákat intenzív csapadék (> 10-20 mm), viharos széllökés (ált. 60-80 km/h) és jégeső (ált. 1-2 cm-t nem meghaladó átmérő) kísérheti.

Ma az Alföldön még nagyobb területen is 25 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet, de vasárnapra ott is megszűnik a hőség.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×