eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Facebook/Varga Judit

Varga Judit: a békeszerető, erős Magyarországot ünnepeljük

Szent István országát évszázadokon át nagy erővel és akarattal tartották meg őseink. Ma is a békeszerető, erős Magyarországot ünnepeljük - hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter szombaton Veszprémben.

A tárcavezető kiemelte: Szent István az ősi tudásra építve, hittel, erős szellemmel és erkölccsel megingathatatlan államszervezetet hozott létre, így őrizve meg bennünket a jövőnek.

Varga Judit azt mondta, az ukrajnai háború, az energiaválság és a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére van okunk ünnepelni, hiszen a magyar nép számtalanszor bebizonyította, hogy egymással összefogva erősebben kerül ki a válságból, mint amilyen előtte volt.

Hangsúlyozta, jogosan lehetünk büszkék jogi tudásunkra, történelmünkre. "Ez erőt ad, amikor be akarják olvasztani hazánkat a szürke falanszterbe" - fogalmazott.

Kitért arra: egy társadalom fokmérője az, hogyan kezeli a kihívásokat. Magyarország a nyugodt építkezés mellett tette le a voksot, nemet mondva a fegyverszállításra, és évszázadok óta Európa békéjének őreként munkálkodik - közölte az igazságügyi miniszter.

Varga Judit kijelentette: a magyarokra jellemző összetartás erejével képesek leszünk ismét talpra állni a világban zajló nehézségek közepette, ez pedig okot ad az ünneplésre.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×