eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Eddig 724-en jelentkeztek ténylegesen határvadásznak

Az érdeklődők száma ennél jóval magasabb volt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság augusztus eleji tájékoztatása alapján, két hét toborzást követően mintegy hatezren jelezték csatlakozási szándékukat a rendőrség kötelékéhez határvadásznak, ennél azonban végül jóval kevesebben adták be ténylegesen a jelentkezési lapjukat – írja a Telex.

A híroldal megkeresésére az ORFK most azt közölte: „a szerződéses határvadászképzésről a 2022. július 15. és a 2022. augusztus 8. közötti időszakban 10 352 fő érdeklődött (telefonon, e-mailen, személyesen és egyéb formában)”. A hatóság válaszleveléből az is kiderült, ugyanezen időszak alatt 724-en juttatták el a jelentkezési lapjukat a rendőrségre, és „az alkalmassági vizsgálaton augusztus 8-ig 644 jelentkező alkalmassági szűrése folyamatosan történik.”

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, a feltételrendszer szerint határvadászok alapilletménye bruttó havi 300 ezer forint, az éjszakai pótlék óránként bruttó 193 forintot, a készenléti pótlék óránként bruttó 97 forintot jelent. Ezekkel, és az esetleg meglévő nyelvvizsgapótlékokkal együtt lehet elérni a bruttó 400 ezres bért, amihez évente bruttó 200 ezer forintnyi cafeteria is társul.

A határvadászokat elsősorban a déli határ migrációs helyzetének uralására vetné be a rendőrség, miután a katonákat erről a szakaszról az ukrajnai háború miatt, a rendőröket pedig az országszerte szükséges feladatok miatt átcsoportosítják.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×