eur:
393.06
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a miniszterelnök előadása előtt a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hegedüs Zsuzsa levelet írt Orbán Viktornak, és visszavonja a lemondását

Orbán Viktor bécsi beszéde nagy örömet okozott a társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízottnak.

Orbán Viktor egyik legrégebbi megbízottja a tusványosi beszéd után levélben jelezte, lemond tisztségéről, mert fajgyűlölőnek találta az elhangzottak egy részét. A társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízott azonban most újabb levelet írt, amit az Index közölt.

Ebben Hegedüs Zsuzsa azt írja, hogy örömmel töltötte el, amikor olvasta a minisztrelnök bécsi nyilatkozatát és abban azt, hogy Orbán Viktor nyíltan elhatárolódott a "nem tudja, hogyan a szövegbe került inkriminált mondatoktól".

"Ennél nagyobb örömet semmi nem tudott volna okozni, mert, mint ezt Neked is leírtam tegnap és mindenütt el is mondtam, 20 év alatt egyetlen egyszer sem volt az a benyomásom, hogy bármilyen diszkrimináció, vagy etnikai előítélet megfordulhat a fejedben" - fogalmazott Hegedüs Zsuzsa.

Levelében leírta, hogy ezt a véleményét is közli a nyilvánossággal (ez meg is történt) és a nezmetközi sajtóban is ismertetni fogja.

"Ennél nagyobb örömet semmi nem tudott volna okozni, mert, mint ezt Neked is leírtam tegnap és mindenütt el is mondtam, 20 év alatt egyetlen egyszer sem volt az a benyomásom, hogy bármilyen diszkrimináció, vagy etnikai előítélet megfordulhat a fejedben" - zárta sorait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×