eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A Margit hidat lezáró tűntetők egyike a pesti hídfőnél 2022. július 18-án. A demonstrálók a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, a katáról szóló törvény szigorítása és a rezsiköltségek emelkedése ellen tüntettek.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

BRFK a tüntetésről: volt sokkoló és más is

Egy korábbi szabálysértése miatt körözött embert is előállítottak a rendőrök a hétfőn a Margit hídra hirdetett tüntetésen – közölte a rendőrség.

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról, a katáról szóló törvény szigorítása és a rezsiköltségek emelkedése ellen tiltakozva hétfő reggel tüntetők zárták el a Margit hidat a pesti hídfőnél. A megmozdulást reggel 7 órára hirdették meg ételfutárok. A hídon 11 óra körül állt helyre a közlekedés.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a bejelentett gyűlésen 109 embert igazoltattak a rendőrök. Mivel a bejelentett gyűlés 9 órai végét követően a résztvevők nem hagyták el a úttestet és a síneket, ezért a rendőrök felszólították őket, menjenek fel a járdára.

Miután a többszöri felszólításnak sem tettek eleget, a rendőrök öt embert állítottak elő, és indítottak szabálysértési eljárást velük szemben. Egy emberrel szemben sokkoló eszközt alkalmaztak.

A bejelentett gyűlést követően gyülekezési joggal visszaélés miatt három emberrel szemben indítottak szabálysértési eljárást. Egyikükről adatai ellenőrzésekor kiderült, hogy korábbi szabálysértése miatt körözik, őt előállították. Két emberrel szemben közlekedési szabálysértések miatt szabtak ki bírságot – írta a BRFK.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×