eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Innovációs és Technológiai Minisztérium

Vagyonokért árulják az új típusú egyedi rendszámokat

Júliustól már egyre több különleges rendszámmal találkozhatunk az utakon.

Mint korábban írtuk, a Technológiai és Ipari Minisztérium újfajta rendszámstruktúrát alakított ki. A tárca múlt heti közlése szerint az új rendszámformátum július 1-jei bevezetését követően csak az első héten közel félezer új egyedi vagy egyénileg kiválasztott hatósági jelzésre érkezett be igény – írja az Origo.

A rendszámok nagy részét már le is gyártották, négyszázat pedig már átvehettek a tulajdonosaik. Azóta van eladó egyedi rendszám is:

az IIIIII-1 jelzésű táblát óriási összegért, három és fél millió forintért árulják.

Az egyénileg kiválasztott AA-AA-001 formátumú rendszámtáblák szintén sokba, 112 450 forintba kerülnek, ezeknél az első két betű csak két magánhangzó vagy két mássalhangzó lehet, a dz kivételével a kettős mássalhangzók is ki vannak zárva.

Az egyedi, hét karakterből álló rendszámok ára 435 ezer forint. A több százezres vételár még nem minden: ahhoz, hogy a rendszám tulajdonosváltása bejegyzésre kerüljön, annyit kell fizetni, mint amennyibe maga a rendszám is kerül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×