eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (szemben k) beszél meghallgatásán az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén az Országházban 2021. december 9-én. Mellette Bunford Zsolt, az Információs Hivatal főigazgatója (b) és Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára (j).
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Lecserélik az Információs Hivatal vezetőjét

Bunford Zsolt távozásában szerepet játszott, hogy a kormány elégedetlen volt a hírszerzés teljesítményével.

Bunford Zsolt 2020 végétől volt az IH főigazgatója, előtte főigazgató-helyettesi posztot töltött be. Távozásáról és a szolgálat átszervezéséről már korábban is voltak lapértesülések, a végleges döntés a Magyar Közlöny csütörtök esti számából derül ki - írja a hvg.hu.

A cikk szerint távozásban szerepet játszhatott, hogy a kormányzat nem volt elégedett a hivatal teljesítményével. A portál értesülése szerint a saját kérésére felmentett Bunford helyére Oláh Krisztián lép, aki előtte az Alkotmányvédelmi Hivatal műveleti főigazgatóhelyettese volt.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×