eur:
386.8
usd:
355.88
bux:
68854.65
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Nyitókép: Facebook/Innovációs és Technológiai Minisztérium

Sztrádamatrica új rendszámra? Van egy kis gond

Vannak benzinkutak, amelyek rendszere egyelőre nem képes kezelni az új formátumot.

A július elsejével bevezetett új rendszámokra még nem lehet mindenhol autópálya-matricát venni, mert az informatikai rendszer nem mindenütt van felkészítve az új felosztású rendszám befogadására (a régi rendszám 3 betű, 3 szám felosztása helyett az újak 2+2 betű, 3 szám felosztású) – írja a hvg.hu egy olvasója jelzése alapján.

A lap utánajárt, igaz-e az értesülés.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató központi ügyfélszolgálati számán azt mondták, náluk az online rendszeren keresztül is lehet az új rendszámokra is jogosultságot venni az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon. Azt nem zárták ki, lehet olyan online forgalmazó, akinél még nem kezeli a rendszer az új rendszámokat.

Ám egy találomra felhívott Shell-benzinkúton arról tájékoztatták őket, hogy csak a régi rendszámokra tudnak matricát adni. Ugyanezt a választ kapták a cég egy másik kútján, viszont a megkérdezett Mol- és OMW-kutakon azt válaszolták, kezelni tudja a rendszerük az új rendszámokat is.

A Yettelnél tesztelték a vásárlást, úgy tűnt, működik.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×