eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pilisi Parkerdő

Tényleg medve - Megtalálták az acsai fenevad lábnyomát

Közleményt adott ki a Pilis Parkerdő Zrt. - azt is leírva, mit csináljon, aki találkozik egy medvével.

Ígéretéhez híven a Pilisi Parkerdő közleményt adott ki az acsai medveészlelésről, amely miatt a környék lakóit arra kérték, ne menjenek az erdőbe, és erre figyelmeztessék ismerőseiket is.

A közleményben fotó is látható a szerdán Acsa és Püspökhatvan között észlelt állat lábnyomáról.

"A vizsgálat igazolta, hogy valóban medve járt a térségben" - szögezi le a közlés.

A medve mozgásának nyomon követése érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt., egyeztetve a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával vadkamerákat helyez ki.

"A területért felelős hivatásos vadászok és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai naponta, rendszeresen ellenőrzik az érintett körzetet" - olvasható még a közlésben.

Az észlelés reggel háromnegyed 9-kor történt egy autós által, aki az autója előtt észlelte a barna állatot, amint az úton keresztbe haladt.

Pilisi Parkerdő
Pilisi Parkerdő

"Az állat mozgásának nyomon követése és tartózkodási helyének pontos meghatározása érdekében a Pilisi Parkerdő folyamatos, 24 órás, valós idejű megfigyelést biztosító vadkamerákat helyezett ki. A Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei azt javasolják, hogy a kirándulók jelenleg kerüljék el az Acsa és Püspökhatvan környéki erdőségeket" - írták még.

A medvével való viselkedési szabályokat is leírták:

  • ne közelítsünk hozzá, bármilyen korú is
  • ne tegyünk hirtelen mozdulatot
  • kerülni kell a szempontaktust
  • lassan, hátrálva távolodjunk a helyszínről
  • zajongani nem árt
  • ha élelmiszer van nálunk, akasszuk fára, szagmentesen csomaguljuk.

Az InfoRádió korábban megtudta, nem a Veresegyházi Medveotthon lakójáról van szó a csámborgó medve esetében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×