eur:
394.95
usd:
367.81
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: police.hu

Egymás után kerülnek bajba a Balaton vizén - újabb bejelentés

Ismét akcióba kellett lépniük a vízimentőknek.

A balatonföldvári vízirendőrök 2022. április 17-én délután a Balatonszemes előtti vízterületen, a partról mintegy 1000 méterre egy kiteszörföst pillantottak meg, aki a segítségüket kérte. A bajba jutott férfi elmondta, hogy a szélviszonyok miatt nem tud visszaállni a deszkára, ezért az egyenruhások a sporteszközzel együtt biztonságban a partra vitték - olvasható a police.hu oldalon.

Egy nappal korábban két segélykérés is érkezett a rendőrséghez bajba jutott szörfösökről. Egyiküket a Tihany előtti vízterületen találták meg, a sportoló az erős szélben nem tudott visszaszállni a deszkára sem, csak sodródott a vízben. Egy órával később pedig a vízirendőrök Vonyarcvashegy előtt siettek egy hasonló helyzetbe került férfi segítségére. Az egyenruhások a sporteszközökkel együtt mindkettőjüket biztonságban partra vitték.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×