eur:
393.59
usd:
363.12
bux:
71166.01
2024. július 8. hétfő Ellák
György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője nyilatkozik a köztévének a januári oltási akció eddigi tapasztalatairól és folytatásáról a Miniszterelnökség épületében 2022. január 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Vége a sorbanállásnak, elindult az e-bejelentő

Az e-bejelentővel néhány kattintással, egyetlen online felületen is intézhetők az ügyek.

Idén új szolgáltatás indul, amellyel a kormány tovább csökkenti az emberek adminisztratív terheit – jelentette be György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

Az e-bejelentővel a közműátírás és a megváltozott adatok bejelentése néhány kattintással, egyetlen online felületen is elintézhető, vagy személyesen az ország bármelyik kormányablakánál. Ez azt jelenti, hogy nem szükséges külön-külön felkeresni a közműcégeket, ezt az e-bejelentő elvégzi helyettünk. A bejelentő díjmentes, egyszerű és gyors ügyintézési lehetőség – írja az Index.

Az e-bejelentő szolgáltatás lényege, hogy egy informatikai felületen keresztül be lehet jelenteni az adatváltozást. Nemcsak lakcímváltozás esetén lehet igénybe venni, hanem például névváltozáskor, legyen az házasságkötés következménye, vagy történjen bármilyen más okból.

Mintegy harmincnégy olyan közműcég van, amely már csatlakozott az e-bejelentőhöz – ismertette György István. Hozzátette: akik a rendszerben benne vannak, az ő esetükben elegendő csak ezen a rendszeren keresztül ezt az adatváltozást egyszer bejelenteni, és valamennyi közműcég megkapja ezeket az adatokat felhatalmazás alapján.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök délután azt mondta: Orbán Viktor nem közvetíthet Oroszország és Ukrajna közt, de más országok segítségére nyitott. Lengyelország megállapodást kötött Ukrajnával, melynek keretein belül a későbbiekben orosz rakétákat lőhetnek le az ukrán légtérből. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×