eur:
394.86
usd:
367.69
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Nemzeti Közművek villamoshálózat elosztó társasága, a Démász Hálózati Elosztó Kft. mintegy kétmilliárd forintból megépült új alállomása Kecskemét Kósafalu városrészében az átadás napján, 2017. szeptember 11-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Áramszolgáltatás: még a hibabejelentés se működött, olyan szakadást okozott a szélvihar

Országszerte több helyen vezetékszakadást, Kecskemét és Albertirsa környékén pedig a szolgáltatásban is kimaradást okoztak a viharban villamos hálózatra dőlő fák és leszakadt ágak – közölte az MVM Démász Áramhálózati Kft.

A közlemény szerint a viharban megsérült egy, az országos gerinchálózathoz kapcsolódó optikai internetkábel is, emiatt a Démász call centerében átmenetileg nem tudnak hibabejelentéseket fogadni. Frissítés: megjavították a hibát.

Hangsúlyozták, rendszereikben látják a hibahelyeket, szerelőik hamarosan mindenhová eljutnak.

A kialakult helyzet miatt minden régióban megkettőzték a készenlétet, míg Kecskeméten jelenleg négyszeres kapacitással dolgoznak szerelőik – jelezték.

Oroszlányban az internetkapcsolat szűnt meg

Optikai gerinchálózatot rongált meg a viharos szél Komárom-Esztergom megyében, emiatt Oroszlányban nem elérhető k a DIGI szolgáltatásai - közölte a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.

Azt írták: a szél a Tatabánya és Oroszlány közötti magasfeszültségű távvezetéken futó optikai gerinchálózatot rongálta meg.

Jelenleg 3500 előfizető nem fér hozzá a mobil és vezetékes telefon, az internet, valamint a kábeltelevízió szolgáltatásokhoz – jelezték. Hozzátették: a hiba elhárítását nehezíti a továbbra is viharos szél, illetve hogy a gerinchálózatot a magasfeszültségű távvezetéken kell helyreállítani.

A közlemény szerint a DIGI szolgáltatásai várhatóan csak hétfőn lesznek teljeskörűen újra elérhetők a térségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×