eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Low angle view of teacher with face mask after lockdown, walking outdoors in front of school.
Nyitókép: Halfpoint/Getty Images

Koronavírus: így szigorítanak a hazai felsőoktatásban – körkép

Újabb egyetemen rendelték el a kötelező maszkhasználatot.

Hétfő óta kötelező a maszkviselés a Semmelweis Egyetem is. Az épületekbe való belépéstől kezdve zárt térben az orrot és a szájat elfedő maszkot kell hordani.

A Magyar Rektori Konferencia elnöksége is kötelező maszkhasználat, valamint távolságtartás előírását javasolta pénteken a felsőoktatási intézményeknek. Az egyetemek azonban már az elmúlt hetekben léptek: több mint két tucat felsőoktatási intézményben rendelték el a kötelező maszkviselést, például a szegedi, a debreceni és a pécsi egyetemen, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az ELTE-n pedig már a tanévet is maszkban kezdték. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ennél jobban is szigorított: az órák jelentős részét egy hete online tartják

Több egyetem a kötelező oltást is elrendelte a dolgozóknak, az egészségügyi karokon pedig a hallgatóknak már szeptemberben fel kellett vennie a vakcinát.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára múlt héten az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: a hallgatóknak mintegy 85 százaléka volt oltott a múlt hónap végi adat szerint, tehát magas az átoltottság a felsőoktatásban, amit a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája segítségével igyekeznek még tovább növelni. Hankó Balázs arra is kitért, hogy emellett az oktatói arány is közel 90 százalékos, megjegyezve: a felsőoktatásban továbbra is jelenléti oktatást ajánlanak az intézményeknek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×