eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Küldöttek szavaznak a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
Nyitókép: Küldöttek szavaznak a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének vasárnap a kormánypárt 29., tisztújító kongresszusán, Budapesten.

A kormányfőt 1061 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek.

A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1050 szavazat) Németh Szilárdot (1025 szavazat), és Kósa Lajost (1021), a tisztségről miniszteri posztja miatt leköszönő Novák Katalin helyére pedig Gál Kinga európai parlamenti képviselőt (1040 szavazat) választották meg.

A Fidesz legutóbb két éve, 2019 szeptemberében, az önkormányzati választások előtt tartott tisztújító kongresszust, amelyen Orbán Viktort újraválasztották a párt elnökévé. Akkor Novák Katalint, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot, valamint a tisztségről leköszönő Gulyás Gergely helyére Kósa Lajost választották meg.

Gulyás Gergely: a jövő évi parlamenti választás sordöntő lesz

A jövő évi parlamenti választás sordöntő lesz - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: tavasszal "jövőt választunk, a jelen és a múlt között dönthetünk".

Emlékeztetett: azután, hogy a baloldal 2010-ben Gyurcsány Ferenc vezetésével tönkretette az országot, két célt tűzött ki maga elé. Azt, hogy meg kell szabadulni a volt miniszterelnök terhes örökségétől, másrészt karanténba kell zárni "az ő szavaikkal náci Jobbikot". A stratégiát sajátos módon hajtották végre, bő egy évtized elteltével a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével a Jobbikkal a soraiban indul harcba a hatalomért - mutatott rá Gulyás Gergely.

A magyar Molotov-Ribbentrop paktumot a hatalom akarása, nemzetközi támogatóik és "az irántunk érzett gyűlölet" tartja össze - vélekedett a miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: a baloldal számára a hatalom cél, és nem eszköz, Soros György ma olyanokat is kész támogatni, akik pár éve még származása miatt listázni akarták, a gyűlölet mögött pedig "súlyos és jogos" kisebbrendűség érzés lakozik.

Míg a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, a Fidesz annak visszaadásáért dolgozik, míg ők elvettek egyhavi bért, ma több a minimálbér, mint Gyurcsány alatt az átlagbér volt - hívta fel a figyelmet. Gulyás Gergely a 2010 előtti kormányt az adóemelés világbajnokának nevezte, amely eladósította és csődbe vitte az országot, ezzel szemben a jelenlegi kabinet az adócsökkentés kormánya, amely a koronavírus-járvány kezdetéig radikálisan csökkenteni tudta az államadósságot.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szembeállította a gazdaság 2009-es hét százalékos visszaesését az idei hét százalékos növekedéssel, és arra is rámutatott, hogy a baloldal nyolc év alatt duplájára emelte a villany és háromszorosára a gáz árát, míg az elmúlt bő évtizedben a polgári kormány alatt húsz százalékkal csökkentek a rezsiköltségek.

Emlékeztetett a 2004-es "lelki Trianonra", és közölte: a kormány az egységes magyar nemzetből kiindulva több mint egymillió magyarnak adta meg az állampolgárságot. Míg 2010 előtt korlátozták az alapvető szabadságjogokat, megverették az ellenzéket, a Fidesz vezette kormány helyreállította a rendszerváltoztatás alkotmányos rendjét, a kormánnyal szembeni törvényes egyet nem értés lehetőségét - mondta.

"Ők eladták a repülőteret, mi visszavásároltuk" - tette hozzá rámutatva, hogy 2010 előtt a magyar nemzetbiztonsági szervekhez is beengedték az oroszokat, a kormány ezzel szemben visszavásárolta a MOL orosz tulajdonrészét.

A baloldal időnként tud őszinte lenni - utalt a miniszter Márki-Zay Péterre, aki "nyíltan kimondta, ha győznek, vége a rezsicsökkentésnek". A piaci árak Gulyás Gergely szerint egy átlagos magyar családnak 400 ezer forint többletkiadást jelentenének évente.

A vírus előtti tíz év a legeredményesebb évtized volt a mögöttünk hagyott évszázadban, és a Fidesz továbbra is a reményt jelenti Magyarországnak, pillanatnyilag az egyetlen reményt - jelentette ki Gulyás Gergely. Reményt a megmaradásra, a megerősödésre, a fejlődésre, az építkezésre, és arra, hogy úgy érjük el a nyugati életszínvonalat, hogy a Nyugat-Európában társadalmi rendezőelvvé vált elmebaj nem köszön be.

Csak rajtunk múlik, hogy reményeinkből bizonyosság, újabb négyéves polgári kormányzás legyen - fogalmazott.

Varga Judit: kitartó politikánkkal egész Európát megváltoztathatjuk

Érdemes volt vállalni a konfliktusokat a brüsszeli bürokratákkal, és tűzön-vízen át képviselni a magyar emberek érdekeit, mert kitartó és következetes politikánkkal szépen lassan megváltoztathatjuk most már egész Európát is - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán Budapesten vasárnap.

A tárcavezető úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban voltak elkeseredett pillanatai, mert jogászként sokszor azt látta, hogy uniós intézmények a legalapvetőbb jogelveket is felrúgják az ideológiai elvárások teljesítése érdekében. Hozzátette: voltak olyan pillanatok is, amikor azt gondolta, hogy teljesen feleslegesen vesztegetik az időt olyan emberek meggyőzésére, akiknek már régen megírták a nemzetközi NGO-k, hogy mit kell mondaniuk vagy gondolniuk Magyarországról.

Szerinte ugyanakkor az elmúlt időszakban mintha valami gyökeresen megváltozott volna. "Igazunk lett. A magyar embereknek lett igaza az igazán fontos dolgokban" - folytatta. Szerinte igaza lett a kormánynak abban, hogy a pénzügyi válságban nem a bankokat támogatta, hanem az embereket, igaza lett a rezsiharcban, és az illegális bevándorlás megállításakor is, hiszen ma már számos ország másolja a magyar lépéseket.

Hangsúlyozta: "igazunk lesz abban is, hogy megállítjuk az LMBTQ lobbit az iskolák kerítésénél."

Kijelentette: érdemes volt harcolni a brüsszeli bürokratákkal, "ellenállni a liberális gőzhengernek", "viaskodni Tavaresekkel, Sargentinikkel" és a "szélkakassá változott Európai Néppárttal".

"Azért érdemes vállalni a konfliktusokat és tűzön-vízen át képviselni a magyar emberek érdekeit, mert kitartó és következetes politikánkkal szépen lassan megváltoztathatjuk most már egész Európát is" - mondta.

A miniszter hangsúlyozta azt is: a baloldal csak ideológiákat szül, teóriákat gyárt, csúcsokat hív össze, és hangzatos célokat tűz ki, közben pedig azt mondja, hogy mindenre a még több Európa a megoldás. Ezzel szemben - folytatta - Magyarország szövetségeseivel együtt kiáll a nemzetállamok szuverenitása mellett, mert hisz abban, hogy mindenkinek a saját szülőföldje és az ott élő emberek érdeke a legelső.

Nem akarunk egy "neo-marxista birodalom létrehozásában" részt venni - jelentette ki, hozzátéve, inkább megmutatják, hogy van a valóságban is működő alternatíva, egy olyan Európa-politika, amivel már sikerre vittek számos ügyet.

Úgy vélte: itt az ideje, hogy segítsenek Európának is visszatalálnia önmagához. Ezért mindenkit, még a "liberális médiával megfélemlített európai politikusokat" is csak arra biztatta, mondják el a valódi véleményüket, mert a demokráciában élni annyit jelent, hogy nem kell félni.

Szerinte a magyaroktól azt is megtanulhatják az európaiak, hogyha szilárd a hitük, és valóban szeretik a hazájukat, akkor sikerülni fog.

Úgy értékelt: sok mindent elértek az elmúlt időszakban, és tudják már azt is, hogy megéri vállalni a konfliktusokat a hazáért, a kultúráért, a gyermekekért, és az alkotmányos identitás védelméért.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a kongresszusi beszédében kiemelte: sorsdöntő választásra készülünk, a jövőnk a tét.

Közölte: szüleink és nagyszüleink kezdték el 1956-ban a kommunista rendszer lebontását, a rendszerváltoztató folyamatot, amelyet a szovjet tankok eltiportak. Az, hogy 2006 "véres gyalázata" nem lett végzetes, az elmúlt évek kétharmados összefogásának, a nemzet teljesítményének köszönhető - mondta. Hozzátette: a Fideszben érvényesül mindaz, amit az MDF képviselt 1987 és 1990 között.

Úgy látja, háború van, támad egy balliberális globalista csoport, a "szivárványosok", az LMBTQ-aktivisták, Brüsszel és a nyugati sajtó is. Mindezek ellenére 2010 óta aranykort él a nemzet - vélekedett.

Gyopáros Alpár, a Magyar Falu program kormánybiztosa arról beszélt, hogy napjainkban a falvak reneszánszát éljük, és minden szükséges intézményt újranyitnak, amelyet a baloldal bezárt. A vidéki, falusi embereket a baloldal zsigerből lenézi - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a Magyar Falu program legfontosabb eredménye a fejlesztéseken kívül, hogy visszaadta a vidéki emberek hitét, és köszönet illeti a miniszterelnököt a programért. A falvakban élők bízhatnak a kormányban, és amíg a Fidesz van hatalmon, építenek, fejlesztenek és megerősítik a vidéket - jelentette ki.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×