eur:
395.03
usd:
367.7
bux:
71430.98
2024. július 2. kedd Ottó
Zacher Gábor, a Honvéd kórház sürgősségi osztályának vezetője a Sziget Kft. sajtótájékoztatóján az Országos Mentőszolgálat fővárosi székházában 2016. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Zacher Gábor: minden tizedik kórházba kerülőnek van oltása

A hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa azt tapasztalja, hogy a lélegeztetőgépen lévők és az intenzívre kerülők körében kicsivel nagyobb az oltottak aránya.

A szakértők egyetértenek abban, hogy nagyon kevés az esélye annak, hogy harmadik oltás után súlyos lefolyású betegség alakuljon ki. Azzal kapcsolatban ugyanakkor, hogy az oltottak hány százaléka kerül kórházba, Magyarországon nincs hivatalos statisztika, így Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa saját tapasztalatairól számolt be az ATV Híradónak.

„Minden tizedik oltatlanra jut egy oltott, aki a kórházban van. Az intenzív osztályra kerülők, illetve a géppel lélegeztettek arányában is picivel rosszabb az arány, ott talán minden hetedik oltatlanra jut egy oltott” – mondta Zacher Gábor.

Zacher szerint fontos hangsúlyozni, hogy az oltás nem csodaszer, maszkviseléssel, távolságtartással és a felületfertőtlenítéssel lehet megelőzni a megfertőződést.

Figyelembe kell venni a Zacher Gábor által említett arányok helyes értelmezéséhez, hogy több az oltott, mint az oltatlan Magyarországon (közel hatmillióan kaptak legalább egy adag koronavírus elleni védőoltást).

Vasárnap az Infostart is beszámolt arról, hogy Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora saját tapasztalatuk alapján azt mondta: mindenki, aki lélegeztetőgépen van, oltatlan.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×