eur:
394.64
usd:
365.89
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka nyilatkozik a sajtó képviselőinek az Áder János köztársasági elnökkel folytatott megbeszélés után a Sándor-palotában 2021. október 20-án. Ruszin-Szendi Romulusz elmondta, hogy a köztársasági elnök, aki a honvédség főparancsnoka is, jóváhagyta a Magyar Honvédség fejlesztési terveit.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Áder János jóváhagyta a honvédség fejlesztésének terveit

A köztársasági elnök dolgozószobájában fogadta Ruszin-Szendi Romuluszt, hogy megvitassák a honvédség aktuális kérdéseit.

A találkozó után Ruszin-Szendi Romulusz újságíróknak azt mondta, hogy tájékoztatta a köztársasági elnököt az afganisztáni kimenekítési művelet részleteiről és a Breakthrough 2021 gyakorlatról, amelyen - mint fogalmazott - meg tudták mutatni a honvédség meglévő és új képességeit.

A köztársasági elnök a Magyar Honvédség főparancsnokaként jóváhagyta a honvédség fejlesztési terveit, amelyek azt szolgálják, hogy Magyarország és a Magyar Honvédség a térség meghatározó haderejévé váljon - tette hozzá.

A köztársasági elnök jóváhagyását igényelte például az új zászlóaljstruktúra, és jelezte, elkötelezettek abban, hogy további alakulatok jöjjenek létre Magyarország területén.

Ruszin-Szendi Romulusz az új helyszínekre vonatkozó kérdésre azt mondta, egyelőre elemzik, hol születtek a katonák, hol vannak hagyományos katonavárosok, hol mekkora a munkanélküliségi ráta, "hol látják a legszívesebben a magyar katonákat".

Maradnak az Országgyűlés által engedélyezett létszámkereteken belül, de a belső összetételen változtatnának. "Szeretnénk, ha minél több kiképzett harcolója lenne a Magyar Honvédségnek" - fogalmazott.

Az államfő jóváhagyása után a főparancsok elmondása szerint folytatják a megkezdett fejlesztéseket, amelyek nyomán Magyarország "egyre hitelesebb tagja lesz" a NATO-nak, és a magyar emberek is egyre jobban érzik majd, hogy "a magyar katona minden nap őket szolgálja".

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×