eur:
386.7
usd:
355.86
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Facebook/Előválasztás 2021/Bordás Róbert/aHang

Előválasztás: újraszámolás jön egy-egy budapesti és vidéki körzetben

Budafokon és Baján ellenőrzik a voksokat.

Ha az első két jelölt között kevesebb a különbség, mint két százalék, akkor automatikusan újraszámolják a szavazatokat. Így lesz ez Budapest 18. választókerületében, amelyhez Budafok és Újbuda egy része tartozik. Az OEVB válasza szerint valamikor a jövő hét folyamán kerül majd erre sor – írja a Telex.

A végletekig kiélezett volt a verseny a budafoki választókerületben, ahol meglepetésre kikapott a körzet jelenlegi országgyűlési képviselője, Molnár Gyula a Momentum jelöltjétől, Tóth Endrétől. Mindössze 73 szavazat volt a két jelölt között.

  • Tóth Endre: 5 706 (50,32%)
  • Molnár Gyula (DK): 5 633 (49,68%)

Érdekesség, hogy a sátraknál leadott szavazatokkal még vezetett Molnár, 5020-4321 volt javára az állás, aztán az online szavazatokkal megelőzte a Momentum jelöltje (1385 – 613 Tóth javára).

Ugyancsak újraszámolják a szavazatokat jövő héten Bács-Kiskun megye 6. választókerületében, Baján, ahol a Momentum jelöltje 33 szavazattal előzte meg a második helyen végzett DK-s jelöltet.

  • Kiss László (Momentum): 1327 szavazat (34,31%)
  • László Károly (DK): 1294 szavazat (33,45%)

Itt még két másik jelölt is indult, Preininger Rozália (Jobbik) 970, Vass Antal (Új Világ Néppárt) 270 szavazatot kapott.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×