eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Nem az új, hanem a régi szentendrei bringaútszakaszon van a veszély

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő tisztázta a veszélyes szerelőaknák körül kialakult félreértéseket.

Nem érintette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által megvalósított beruházás azt a kerékpárútszakaszt, amelynek veszélyességére figyelmeztetett Szentendre önkormányzata – közölte a beruházó.

A cég azt írta: a szerelőaknák az elkészült új Dera-patak feletti hídtól északra, a több évvel ezelőtt más beruházásban megépített kerékpárútszakaszon vannak.

A társaság emlékeztetett: 2020 nyarán fejezték be a Budapest és Szentendre (a Barát- és a Dera-patak) közötti szakaszokon a kerékpárút és a kerékpáros létesítmények kivitelezését, és nyitották meg azokat a közlekedési hatóság forgalomba helyezésről szóló határozatának birtokában.

Szentendre önkormányzata a múlt héten figyelmeztetett arra, hogy mindenki vegye komolyan a nemzetközi kerékpárút ottani szakaszának lezárását: a területre senki ne lépjen be - se kerékpárral, se gyalog -, mert balesetveszélyes. Közölték, az augusztus 20-ai hosszú hétvégén két baleset is történt a lezárt részen, a kerékpáros mindkét esetben belecsúszott a munkagödörbe.

Azt írták, a lezárt - a Dera-patak és a Postás strand közötti - szakaszon a Dunamenti Regionális Vízmű (DMRV) helyreállítási munkákat végez. A szennyvízcsatornában keletkezett dugulás miatt a kerékpárutat több helyen fel kellett bontani, mert annak építése során a kivitelező a szerelőaknákat befedte, leaszfaltozta.

A NIF Zrt. közölte: az önkormányzat tájékoztatása tévesen azt a benyomást keltette, mintha a társaság beruházásának része lett volna a vízmű szerelőaknáinak rendeltetésszerű kialakítása.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×