eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Forrás: Szentendre blogol (Facebook)

Újabb kerékpárosok zuhantak a munkagödörbe a lezárt szentendrei bringaútszakaszon

A közműgödör hónapok óta nem volt lefedve, de most végre változik a helyzet.

A héten már másodjára sérül meg a Szentendrén már elhíresült – egyébként lezárt – kerékpárút 5 méter mély aknájába esve egy szabálysértő állampolgár, idézi az Telex a Szentendre Blogol nevű közösségi oldal egyik hétfői bejegyzését.

Az eset kapcsán a hírportál egyik olvasója a következőket írta: „Szentendrén van egy „horrorlik”, amibe időnként beleesnek bringások. Igaz, a kerékpárút elvileg le van zárva, de mivel sokan félnek a terelőútnak kijelölt, forgalmas 11-es úton bringázni, inkább arra mennek. A gödör hónapok óta nincs lefedve, a vízművek arra hivatkozik, hogy egy aknafedélre várnak, a város őrjöng, az Eurovelo 6-os bringaúton közlekedők meg szívnak.”

Forrás: Szentendre blogol (Facebook)
Forrás: Szentendre blogol (Facebook)

A helyi kerékpárosklub elnöke kicsit árnyaltabban írta le lapnak a helyzetet. Elmondása szerint a probléma azzal kezdődött, hogy a Szentendre központját a város határában fekvő kerékpároshíddal összekötő szakasz egy pontja alatt július közepén eldugult egy nyomás alatt levő szennyvíz-távvezetékcső. A hibát gyorsan megtalálta az illetékes Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV). A kerékpárutat július 13-án lezárták, a csövet kiásták, a hibát két nap alatt elhárították, majd úgy döntöttek, hogy helyreállítják a szervizaknát is. Az erre kiírt közbeszerzési eljárás azonban elhúzódott.

Bürger Zoltán szerint mindez nem lett volna baj, ha a gödör nem az egyébként igen nagy forgalmú Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút alatt lenne. Július közepe óta a gödör fedetlenül tátongott, a kerékpárosok egy része pedig megpróbált mellette elmenni, mert a terelőút szűk, zsúfolt és rossz állapotú.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, Szentendre önkormányzata augusztus végén figyelmeztetett arra, hogy mindenki vegye komolyan a nemzetközi kerékpárút ottani szakaszának lezárását: a területre senki ne lépjen be – se kerékpárral, se gyalog –, mert balesetveszélyes. Közölték,

az augusztus 20-i hosszú hétvégén két baleset is történt a lezárt részen, a kerékpáros mindkét esetben belecsúszott a munkagödörbe.

Kedden a város hivatalos oldalán jelezte, hogy a DMRV Zrt. alvállalkozója megkezdte az EuroVelo6 kerékpárút – Postás strand és Dera-patak hídja közötti – lezárt szakaszán a szerelőaknák lefedését. A strandhoz legközelebb eső aknára kora délután ráhelyezték a beton fedlapot. Információik szerint október elejéig mindhárom akna befedését befejezik, és elkezdődhet az aszfaltozás.

Szentendre.hu
Szentendre.hu

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×