eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Sebességtúllépés-ellenőrzést végeznek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Salgótarjánban. Országszerte az összes sebességmérő készülékével ellenőrzi mától a rendőrség az autósokat, a háromnapos akció ideje alatt elsősorban a gyorshajtókat szeretnék kiszűrni. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vesz a TISPOL „European Operation Speed” ellenőrzéssorozatban, amelynek során alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre, valamint a gyorsforgalmi utak leállósávján történő haladással, illetve megállással elkövetett szabályszegésekre koncentrálódik a figyelem. Ennek oka, hogy más európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is a sebességtúllépés a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Speciális traffipaxokat vásárol a rendőrség

És még vasárnap is tart a civil autós ellenőrzési kampány.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a közlekedési szabálytalanságok bizonyításához megfelelő minőségű képet készítő és sebességet is mérő berendezéseket vásárol, ezúttal negyven darabot - írta a napi.hu az európai uniós közbeszerzési értesítőből (TED).

A pályázatot „40 mozgás közbeni mérésre is hitelesített, közúti ellenőrzésre szolgáló járműsebesség-mérő berendezés” szállítására írták ki. A TED-en most megjelent közbeszerzési részvételi felhívás szerint a berendezéseket „a közlekedési jogsértések megelőzése, felderítése és a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében, valamint a mozgás közben észlelt jogsértések dokumentálásához, illetőleg a helyszíni intézkedést igénylő jogsértések bizonyítása” érdekében szerzik be.

Az ajánlatkérő közúti ellenőrzés elvégzésére alkalmasnak tekinti azokat a kamerákat, amelyek integrálhatók a következő rendszerek valamelyikébe:

  • járműsebesség ellenőrzésére szolgáló kamerás rendszer,
  • automatikus rendszámfelismerő rendszer,
  • járműforgalom ellenőrzésére szolgáló rendszer,
  • forgalomszámláló rendszer,
  • hőkamerás azonosító rendszer,
  • térfigyelő rendszer.

Az érdeklődő cégek augusztus 2-ig jelezhetik részvételi szándékukat a rendőrség közbeszerzésén. Az eladónak azt is vállalnia kell, hogy az eszköz használatáról, azok átadását követő tíz napon belül, 45 személynek elméleti és gyakorlati oktatást tart, budapesti helyszínen – derül ki a részvételi felhívásból. A nyertessel 9 hónapos szerződést kötnek.

Címlapról ajánljuk
Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

A legújabb, legfejlettebb mesterséges intelligencia-funkciók továbbra is a csúcskategóriás készülékek privilégiumai maradnak – mondta az InfoRádióban a hwsw.hu informatikai szakportál újságírója. Koi Tamás hozzátette: még jó ideig csak azok számára lesznek elérhetők ezek a funkciók, akik a legmodernebb, legdrágább telefonokat vásárolják meg.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×