eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra
Nyitókép: Unsplash.com

"Félház" a konditermekben, mintha sok lenne az oltásellenes a gyúrósok között

A járvány előtti közönség fele tért vissza az edzőtermekbe, a fittek közül sokan az állóképességükből arra következtetnek, rájuk nem veszélyes a covid.

Jelenleg edzőtermekbe csak azok járhatnak, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal - vagy igazolt sportolók -, azonban a konditerem közönsége - úgy tűnik - jelentős hányadban oltásellenes, legalábbis erre enged következtetni, hogy a centrumok forgalma meg sem közelíti a járvány előtti szintet.

Az Index összeállításában megszólaló Dechert Áron, a Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetségének (MEDZOSZ) elnöke azt mondta, a korábbi edzők fele (50-60 százalék) tért vissza, a termek kihasználtsága is e körül mozog.

Dechert Áron az oltásellenes kondizók táborát további 20 százalékra teszi.

A MEDZOSZ álláspontja szerint

a különböző teljesítményfokozó szerek valóban nem veszélytelenek, arra viszont egyelőre nincs bizonyíték, hogy a vakcina növelné a doppingolással járó, egyébként is meglévő kockázatokat.

Mindezek ellenére úgy vélik, hogy mivel Magyarországon nem kötelező a koronavírus elleni védőoltás, minden edzőterembe járó állampolgárnak szíve joga eldönteni, hogy beoltatja-e magát.

Sokan épp a kiváló állóképességük miatt nem tartanak a fertőzés miatti bajoktól.

Mintegy 135 komplexum egyébként most is zárva van a 2700-ból. A járvány a termek 5 százalékát "darálta be". Egy negyedik hullám ez utóbbi kört még 10 százalékkal emelné.

Arról is beszámolt, hogy rengetegen használták ki a járvány folyamán azt a lehetőséget, hogy amint igazolt sportolóvá válnak, mehetnek edzeni.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×