eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Egymással szemben haladt két vonat

A két szerelvényt időben megállítottak, nem történt sérülés.

Egymással szemben haladt két személyvonat szerda reggel ugyanazon a vágányon Mosonmagyaróvár térségében; a szerelvényeket egymástól mintegy hétszáz méterre megállították - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A vasúttársaság azt közölte, hogy a mosonmagyaróvári állomáson a Tatabányáról Rajkára tartó, Győrből 6.48-kor továbbindult személyvonat a tiltó jelzés ellenére nem állt meg, és áttért az ellenkező irányból, Hegyeshalomból Győrbe tartó személyvonat részére fenntartott vágányra.

A két vonatot egymástól mintegy 700 méterre, időben megállították; baleset, személyi sérülés nem történt.

A helyszíni vizsgálat végéig Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között mindkét vágányon szünetel a közlekedés, pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon késésekre kell számítani.

A budapesti Keleti pályaudvarról 6.40-kor Bécsen át Sargansba elindult railjet, valamint a többi nemzetközi járat Hegyeshalom és Győr között Csornán át, kerülőúton közlekedik, nem érinti Mosonmagyaróvárt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

A 21. században a fokozódó globális versenyfutás miatt a hegemón szerepre törő hatalmak figyelmébe kerülnek olyan térségek is, amelyeket korábban szinte teljesen elfelejtett a világ. Ezek közé tartozik az Afganisztánhoz tartozó rendkívül szegény Wakhan-folyosó is, ahol szinte középkori állapotok uralkodnak. A völgy egyszerre több okból is a döntéshozók figyelmének középpontjába került, ráadásul egyszerre több ország is növelte az aktivitását. A növekvő érdeklődés vélhetően a jövőben sem fog alább hagyni, mivel túl sok potenciál rejtőzik az elszigetelt területben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 05:00
×
×
×
×