eur:
393.62
usd:
364.52
bux:
71863.47
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Mirkóczki Ádám polgármester beszédet mond az egri Tetemvár városrészen eltemetett magyarok és törökök emlékhelyének avatásán 2019. december 11-én. Az egri várat 1552. szeptember 9-én vette ostrom alá a török sereg, melyet a Dobó István vezette védősereg sikeresen megvédett az oszmánoktól.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Kilépett egy polgármester az ellenzéki frakcióból

Az egri városvezető Mirkóczki Ádám döntését azzal indokolta, hogy az elnökségből való visszahívása után nehezen tartható helyzet állt elő.

Mirkóczki Ádám kilépett az Egységben a Városért Egyesületből (EVE) és a közgyűlési frakcióból is – ezt Eger polgármestere mondta a Magyar Hang megkeresésére. Az ügy előzménye, hogy a helyi ellenzéki politikusokat tömörítő, a 2019-es önkormányzati választáson többséget szerzett – de azt azóta ezt már elveszítő – EVE kizárta az elnökségéből a volt jobbikos polgármestert.

A városvezető döntését azzal indokolta, hogy, hogy az elnökségből való visszahívása után – ami egyébkét már hosszú hetek óta húzódik – nehezen tartható helyzet állt elő.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×